Dues setmanes d’escridassades a Bauzá

  • Recull de vídeos de les rebudes fetes al president contestant la seva ofensiva contra la llengua i la identitat

VilaWeb
Redacció
30.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les protestes contra José Ramón Bauzà onsevulla que vagi són constants. La seva política lingüística contra el català i les retallades han portat a una crispació mai no vista a les Illes, i la gent dels pobles per on Bauzà passa surt a rebre’l amb xiulets i crits. De fet, a Twitter ja ha sorgit l’etiqueta #MallorcaEsbroncadaTour2012. Les protestes començaren un bon dia espontàniament i s’han anat repetint durant setmanes. N’hem fet un recull.

15.05.12. Esbroncada històrica a Manacor, amb xiulets, crits, repic d’atuells i alguna llengua de porc.

17.05.12. Uns 250 manifestants reben Bauzá a Inca amb ous, amb el llaç per la llengua i amb crits de ‘A Mallorca en català’.

18.05.12. Centenars de veïns de la Pobla reben Bauzá amb una gran cridòria. La protesta acaba amb empentes i cops de la guàrdia civil.

22.05.12. És escridassat per centenars de veïns de Pollença i de Santa Margarida, enrevoltats d’un gran desplegament de la guàrdia civil.

24.05.12. Xiulets i repicada contra Bauzá a Capdepera.

25.05.12. Nova escridassada en la visita a Artà.

26.05.12. Repicada d’atuells a Eivissa.

28.05.12. Un centenar de veïns es concentren a la plaça de Bunyola. Hi entra la guàrdia civil i en deté quatre, que passen la nit al calabós. Els detinguts denuncien amenaces, vexacions i agressions de la guàrdia civil.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any