Traslladen al jutjat els quatre detinguts a Bunyola que protestaven contra Bauzá

  • Han restat tota la nit al calabós · Convocada una concentració de suport als jutjats de via Alemanya de Palma

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.05.2012 - 09:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quatre persones van ésser detingudes ahir per agents antiavalots de la guàrdia civil. Els fets van passar a Bunyola, en una concentració per protestar per les polítiques del president José Ramón Bauzá, que no va arribar a entrar al poble. Aproximadament a les vuit del vespre, una vuitantena de persones es van concentrar a la plaça de Bunyola. Minuts després, cinc cotxes de la guàrdia civil hi van arribar i en van sortir agents antiavalots. Segons alguns testimonis, els guàrdies civils van clavar cops i empentes contra els manifestants i van detenir quatre persones, tres de les quals militants d’organitzacions independentistes, sense motiu aparent.

Endavant-OSAN en va demanar la llibertat immediata en aquest comunicat.

A disposició del jutge

Els detinguts han passat la nit al calabós de la guàrdia civil del Pont d’Inca. Dos d’ells van requerir assistència mèdica al PAC de Marratxí i després se’l va tornar a portar a la caserna. Avui al matí passen tots quatre a disposició judicial. Per això s’ha convocat una concentració en suport dels detinguts davant els jutjats de via Alemanya, 5, de Palma. I a les dotze, l’Esquerra Independentista de Mallorca farà una conferència de premsa a la plaça dels Patins de Palma.

El diputat d’Esquerra Republicana al congrés espanyol, Joan tardà, farà avui una pregunta parlamentària per saber el motiu de les detencions. I el diputat Joan Baldoví, de Compromís, parlarà dels detinguts a les deu a la comissió d’Interior del parlament espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any