Quatre detinguts a Bunyola en la protesta contra el president Bauzà

  • Han restat tota la nit al calabós i avui han de passar a disposició judicial · S'ha convocat una concentració de suport a les nou del matí als jutjats de via Alemanya de Palma

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.05.2012 - 08:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els agents antiavalots de la guàrdia civil varen detenir ahir, a Bunyola, quatre manifestants en una concentració de protesta contra la política del president José Ramón Bauzá, que no va arribar ni a entrar al poble. Devers les vuit del vespre una vuitantena de protestaires es van concentrar a la plaça de Bunyola. Pocs minuts després hi van arribar cinc cotxes de la guàrdia civil amb agents antiavalots. Segons alguns testimonis, els guàrdies civils van repartir empentes i cops als manifestants i en van detenir quatre, tres d’organitzacions independentistes, sense motiu aparent.

Endavant-OSAN en va demanar la llibertat immediata en aquest comunicat.

Els detinguts han passat la nit al calabós de la guàrdia civil del Pont d’Inca. Dos van necessitar assistència mèdica al PAC de Marratxí i després els retornaren a la caserna. Avui al matí passaran tots quatre a disposició judicial. Per això s’ha convocat una concentració, a les nou, en suport dels detinguts davant el jutjat de la via Alemanya 5 de Palma. I a les dotze l’Esquerra Independentista de Mallorca farà una conferència de premsa a la plaça dels Patins de Palma.

El diputat d’Esquerra Republicana al congrés espanyol, Joan tardà, farà avui una pregunta parlamentària per a esbrinar el motiu de les detencions. I el diputat Joan Baldoví, de Compromís, parlarà dels detinguts a la comissió d’Interior del parlament espanyol, a les deu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any