El Camp Nou celebra la Copa i acomiada Josep Guardiola

  • Trenta mil seguidors festegen el catorzè títol de l'era Guardiola, de dinou possibles

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El FC Barcelona, amb la Copa a la butxaca gràcies a la victòria amb l’Athletic de Bilbao, va celebrar ahir una festa al Camp Nou. Des de dos quarts de vuit, les portes de l’estadi es van obrir a tots els seguidors per a homenatjar els jugadors i l’entrenador Pep Guardiola, que es va acomiadar al capdavant de l’equip amb el catorzè títol dels dinou disputats els últims quatre anys. Hi va haver actuacions de dansa i música, un espectacle pirotècnic i la presència a la gespa de tot l’equip, amb les quatre copes aconseguides aquesta temporada: el Mundial de Clubs, la Copa, la Supercopa d’Europa i la Supercopa d’Espanya.

Cap a les deu, després de dues hores d’animacions, els jugadors del Barça van començar a sortir al terreny de joc, aplaudits per un estadi amb uns trenta mil seguidors. Amb permís de Messi i de Pedro (l’heroi de la final de divendres), un jugador va rebre una ovació especial: Éric Abidal, convalescent encara del trasplantament de fetge.

La sortida dels ‘dos entrenadors’, Pep Guardiola i Tito Vilanova, va ser el moment culminant de la nit, amb crits insistents per al fins divendres primer tècnic blau-grana. No hi va haver parlament de Guardiola, com era previsible, atès que ja va acomiadar-se formalment de l’afecció l’últim partit de lliga a l’estadi. Sí que van parlar, breument, els quatre capitans del Barça: Andrés Iniesta, Víctor Valdés, Xavi i Carles Puyol, que van donar les gràcies des del centre del camp als seguidors pel suport a l’equip. Amb una volta d’honor amb les quatre copes es va cloure la celebració.

Final perfecte de Guardiola

L’era de Josep Guardiola com a entrenador del Barça es va tancar divendres, amb un palmarès rècord, tal com havia començat: amb victòria clara en la final de Copa amb l’Athletic. En quatre anys, el Barça tan sols ha perdut un campionat de lliga, una Copa i dues Champions. Per contra, ha guanyat tres campionats de lliga, tres Supercopes d’Espanya, dues Champions, dues Copes del Món de clubs, dues Supercopes d’Europa i dues Copes. En dos-cents partits, el Barça sempre ha tingut més possessió que no el rival, ha marcat una mitjana de 2,55 gols per partit i ha encaixat sols vint-i-una derrota.


Notícies relacionades:

Els enregistraments des del camp evidencien l’enorme xiulada

‘Per què no puc portar un xiulet?’

Les xiulades històriques a l’himne espanyol i al rei

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any