Enorme xiulada dels seguidors del Barça i l’Athletic a l’himne espanyol

  • Queixes per la transmissió de TVE per haver abaixat el so ambient

VilaWeb
Redacció
25.05.2012 - 22:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Malgrat els altaveus de gran potència disposats a l’estadi Vicente Calderón per fer sonar ben fort l’himne espanyol, que tan sols va durar vint-i-set segons, la xiulada dels seguidors del Barça i de l’Athletic a l’himne espanyol va ser enorme. Molts espectadors es van queixar que Televisió Espanyola havia rebaixat el so ambient perquè no se sentís la protesta. En la retransmissió es pot sentir com en el començament de l’himne hi ha un so ambient molt més fort, que immediatament és abaixat amb les primeres notes.

Amb tot, el comentarista de TVE diu, acabat l’himne, que la majoria de seguidors del Barça i l’Athletic havien xiulat: ‘A l’estadi, les notes de l’himne han estat pràcticament inaudibles.’

A TV3, els comentaristes també van remarcar que la xiulada era molt gran, fins i tot més que no la del 2009. El so ambient, amb tot, també era baix, com el del senyal de TVE.

A YouTube hi ha uns quants vídeos enregistrats al camp on es pot escoltar amb més claredat l’abast de la xiulada: aquíaquí i aquí.

Al final del partit el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va dir a Catalunya Ràdio que la xiulada a la monarquia ‘era esperable’.

La xiulada encara era més esperada per les polèmiques declaracions de la presidenta de la Comunitat Autònoma de Madrid, Esperanza Aguirre, prèvies al partit, que volia que se suspengués la final per evitar la xiulada a l’himne espanyol.


Més informació:

Final perfecte per a Guardiola

La policia escorcolla seguidors del Barça i els pren xiulets i pancartes

Les xiulades històriques a l’himne espanyol i al rei

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any