Barça i Athletic juguen la final més calenta

  • Milers de seguidors blau-grana i blanc-i-vermells omplen Madrid · La megafonia del Calderón sona a un volum insuportable

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.05.2012 - 20:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de seguidors del Barça i l’Athletic omplen avui al vespre l’estadi Vicente Calderón de Madrid, per assistir a la final de la Copa. A la capital espanyola hi ha setze mil barcelonistes i cinquanta mil afeccionats bilbaïns. Pinto, Montoya, Mascherano, Piqué, Adriano, Xavi, Busquets, Iniesta; Alexis, Messi i Pedro són els jugadors que conformen l’últim onze inicial de Pep Guardiola com a entrenador del Barça. Guardiola tanca amb aquesta final el cicle més triomfal de la història del Barça.

A Madrid, les dues afeccions han tingut sengles espais de concentració, tot i que hi havia seguidors escampats per tot el centre de la ciutat. La ‘fan zone’ del Barça estava situada al parc de l’Escorxador de Madrid, prop de l’estadi Calderón.

La policia ha desplegat més de dos mil agents per garantir la seguretat, malgrat que la sintonia entre els seguidors barcelonistes i bilbaïns és total. De fet, la policia ha requisat xiulets, banderes i pancartes a les dues aficions.

La xiiulada, això no obstant, hi serà, per més que s’ha instal·lat un equip de so molt potent a l’estadi per mirar de tapar la xiulada quan soni l’himne espanyol, que només durarà 27 segons.

La policia escorcolla seguidors del Barça i els pren xiulets i pancartes

La Falange es pot manifestar per Madrid exhibint banderes nazis

L’objectiu del Barça

L’equip es fixa la victòria en homenatge a Pep Guardiola, que tanca avui a Madrid la seva etapa d’entrenador amb un palmarès rècord. En quatre anys el Barça tan sols ha perdut un campionat de lliga, una Copa i dues Champions. Ha guanyat, doncs, tres campionats de lliga, tres Supercopes d’Espanya, dues Champions, dues Copes del Món de clubs, dues Supercopes d’Europa i una Copa, que avui potser seran dues. En dos-cents partits el Barça sempre ha tingut més possessió que no el rival, ha marcat una mitjana de 2,55 gols per partit i ha encaixat vint-i-una derrota.

Notícies relacionades: La final de Copa més calenta

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any