Desestimada la querella contra Espot i la plaforma pro seleccions per la xiulada

  • L'havia presentada a l'Audiència espanyola una organització ultra

VilaWeb
Redacció
25.05.2012 - 16:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge de l’Audiència espanyola Eloy Velasco ha desestimat la querella de l’organització ultra Fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola (Denaes) contra Santiago Espot, de la coalició Solidaritat Catalana per la Independència; la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes i la plataforma basca ESAIT per promoure la xiulada contra el rei i l’himne espanyol en la final de Copa d’avui entre el Barça i l’Athletic. El jutge considera que la denúncia ‘no es basa en fets ja ocorreguts sinó en presumpcions de futur’.

L’organització ultra els deunciava per provocació a la discriminació, l’odi i la violència contra grups o associacions pel seu origen nacional; reunió i manifestació il·lícites; sedició i associació il·lícita.

D’acord amb el criteri de la fiscalia, l’informe del jutge recorda que la Justícia ja va desestimat en el passat casos similars, en referència a la xiulada que hi va haver en la final de Copa del 2009, i defensa el ‘principi d’intervenció mínima’ en l’àmbit penal i la subsidiarietat d’aquesta via davant d’altres com l’administrativa.

Vegeu les xiulades històriques a l’himne espanyol i al rei

Crida a reivindicar les seleccions nacionals a la final de la Copa

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any