Dolors Camats: ‘No podem renunciar al dret d’autodeterminació’

VilaWeb
Redacció
25.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El debat dels partits sobre el pacte fiscal es fa amb una sospita de fons: de part espanyola no hi ha ni voluntat de negociar. En totes les reunions del president Mas amb els partits hi ha hagut sobre la taula les alternatives a un fracàs de la negociació. Per això hem demanat als partits sobiranistes quin és el seu pla per emprendre el camí cap a la independència, arran de la conversa entre Artur Mas i Uriel Bertran en què Mas li va demanant com tenia pensat el procés cap a un estat propi si el pacte fiscal no arriba.

Com ha de començar el procés cap a la independència?

Dolors Camats, portaveu parlamentària d’Iniciativa:

‘No comptem que hi hagi d’haver un ‘pla B’. Creiem que, aquest esforç que fem per anar plegats a defensar un nou model de finançament, no el fem perquè fracassi. I si fracassa, ja decidirem col·lectivament què farem. Però no pensem en alternatives abans de començar a negociar, perquè això és facilitar les coses a l’altra banda.

El nostre horitzó nacional no s’acaba amb el pacte fiscal. El pacte és la proposta del president de la Generalitat per a aquesta conjuntura, però nosaltres tenim ambició nacional i voluntat de continuar desenvolupament l’autogovern. No podem renunciar al dret d’autodeterminació ni que sigui reconegut. I això no depèn de si fracassa el pacte fiscal o no. Aquesta proposta no és ni el principi ni la fi de tot. De fet, l’estatut va ser escapçat per moltes bandes que el pacte fiscal no resol.

Tot just som en la fase de dissenyar el ‘pla A’, i ja hi ha neguit per a saber el ‘pla B’? Si hom té el convenciment que a Madrid no acceptaran el pacte fiscal, ens hem de demanar per què el president de la Generalitat ens embarca en una empresa en què no confia i que sap que no funcionarà.’


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any