Uriel Bertran: ‘Després del fracàs del pacte fiscal caldrà aprovar una llei de la independència’

VilaWeb
Redacció
25.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El debat dels partits sobre el pacte fiscal es fa amb una sospita de fons: de part espanyola no hi ha ni voluntat de negociar. En totes les reunions del president Mas amb els partits hi ha hagut sobre la taula les alternatives a un fracàs de la negociació. Per això hem demanat als partits sobiranistes quin és el seu pla per emprendre el camí cap a la independència, arran de la conversa entre Artur Mas i Uriel Bertran en què Mas li va demanant com tenia pensat el procés cap a un estat propi si el pacte fiscal no arriba.

Com ha de començar el procés cap a la independència?

Uriel Bertran, secretari general de Solidaritat:

‘Si es manté el rebuig al pacte fiscal que fins ara ha explicitat el PP, el Parlament de Catalunya haurà de dissenyar una proposta de full de ruta de l’estat propi. Per nosaltres, consistiria en l’aprovació d’una llei de la independència, que definís el començament de la negociació amb la comunitat internacional, amb una prospecció dels països més favorables al reconeixement del nou estat català; en una segona fase caldria convocar un referèndum d’independència, com ha fet Escòcia, a un any vista o dos. I preparar a fons la victòria aclaparadora del sí a la independència en el referèndum.

A partir d’aquí, caldria obrir el darrer tram de negociació del reconeixement de la independència per la comunitat internacional, una volta expressada la voluntat del poble català en favor de l’estat propi. Finalment, declarar la independència i ajustar la representació institucional de Catalunya als òrgans de govern de la Unió Europea.’


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any