La final de Copa més calenta

  • Esperanza Aguirre va demanar que se suspengués el partit per evitar una xiulada a l'himne espanyol · Els blau-grana maldaran per acomiadar Guardiola amb un catorzè títol

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Futbol Club Barcelona vol dedicar la copa a l’entrenador més llorejat de la història blau.grana, Pep Guardiola, que avui dirigirà el darrer partit abans de deixar el relleu a Tito Vilanova. En quatre temporades, ha guanyat 13 títols i avui pot aconseguir el 14.

El partit es jugarà (a les 22.00, a l’estadi Vicente Calderón) precedit per les polèmiques declaracions de la presidenta de la Comunitat Autònoma de Madrid, Esperanza Aguirre, que volia que se suspengués per evitar la xiulada a l’himne espanyol. Com si això no fos prou, tres hores abans del partit, es farà la marxa feixista, autoritzada pel jutge, que ha acabat d’encendre els seguidors catalans i bascos.

Els afeccionats de l’un equip i l’altre rebran avui a Madrid una edició conjunta i gratuïta de Berria i VilaWeb.

L’era Guardiola es tanca avui amb un palmarès rècord. En quatre anys el Barça tan sols ha perdut un campionat de lliga, dues Copes i dues Champions. Ha guanyat tres campionats de lliga, tres Supercopes d’Espanya, dues Champions, dues Copes del Món de clubs, dues Supercopes d’Europa i una Copa, que avui potser seran dues. En dos-cents partits el Barça sempre ha tingut més possessió que no el rival, ha marcat una mitjana de 2,55 gols per partit i ha encaixat vint-i-una derrota.

Quant a l’Athletic va deixar de ser el ‘rei de copes’ l’any 1998, quan el Barça va sumar el títol 24. Els ‘lleons’ no mosseguen des del 1984, quan van guanyar la seva 23a copa. De fet, no guanyen cap títol de lliga ni de copa des de llavors, ara fa vint-i-vuit anys, que van guanyar lliga i copa.

L’Athletic ha guanyat dues copes menys que no el Barça, que en té 25. L’última, la va guanyar precisament contra els ‘lleons’ el 2009. A una certa distància hi ha el Reial Madrid, que fa un any va guanyar la 18a, després de vèncer els blau-grana a la pròrroga. Els madridistes posaven fi així a una secada copera que durava des del 1993. En el quart lloc d’aquesta competició hi ha l’Atlètic de Madrid, amb 9 copes. I al darrere, el únics equips que n’han guanyat més d’una són: València (7), Saragossa (6), Sevilla (5), Irun (4), Espanyol (4), Betis (2) i Deportivo (2).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any