Anna Simó: ‘CiU ha respost amb l’abstenció al nostre full de ruta, un referèndum’

VilaWeb
Redacció
25.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El debat dels partits sobre el pacte fiscal es fa amb una sospita de fons: de part espanyola no hi ha ni voluntat de negociar. En totes les reunions del president Mas amb els partits hi ha hagut sobre la taula les alternatives a un fracàs de la negociació. Per això hem demanat als partits sobiranistes quin és el seu pla per emprendre el camí cap a la independència, arran de la conversa entre Artur Mas i Uriel Bertran en què Mas li va demanant com tenia pensat el procés cap a un estat propi si el pacte fiscal no arriba.

Com ha de començar el procés cap a la independència?

Anna Simó, portaveu parlamentària d’ERC:

‘Esquerra ja va dir a Artur Mas que donaria suport al concert econòmic, si no l’aigualia i si, com a pla B, tenia un referèndum d’independència. Encara esperem que respongui, més enllà de vaguetats, com ara que no hi ha una majoria social suficient, que ara no toca, o que això no és al programa de CiU. A més, aquesta legislatura hem presentat algunes iniciatives al parlament que van en aquest sentit i que s’han dut a votació. Però la resposta ha estat l’abstenció de CiU.

El nostre full de ruta, ja el tenim de fa temps: l’octubre del 2010 ja vam proposar un referèndum, i des d’aleshores que ho demanem: que es faci una consulta sobre la independència de Catalunya abans d’acabar la legislatura (a la xarxa hi ha el vídeo en què Puigcercós li ho proposa en un debat a les eleccions del 2010). Però CiU ha respost amb l’abstenció.’


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any