El govern menysté l’onada de protestes contra la política de Bauzá

  • El conseller Delgado diu als manifestants que se'n vagin 'a casa a estudiar' · Un estudiant denuncia la cap de gabinet de Bosch per agressió

VilaWeb
Redacció
24.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de Turisme balear, Carlos Delgado, es va referir ahir a l’ocupació de la Conselleria d’Educació que uns estudiants van fer dimarts i, en general, a les protestes contra les mesures del govern, que sorgeixen a les Illes. Adreçant-se als manifestants va dir-los que se n’anessin ‘a casa a estudiar, com havien de fer’. Segons ell, les urnes havien decidit el govern actual i els joves que es manifestaven havien ‘d’estudiar més i preparar-se per votar en les eleccions vinents’. A més, el govern balear ‘no fa res que no constàs en el programa electoral’ del PP.

Una vintena d’estudiants de l’Assemblea Universitària de la UIB, que ocupava la Conselleria d’Educació, van entrar dimarts al despatx del conseller Rafel Bosch. Hi va haver moments de tensió entre algun jove i la cap de gabinet, Ana Maria Rodríguez; de fet, un estudiant ha denunciat Rodríguez d’haver-li pegat un cop al cap.

A banda, una seixantena d’estudiants van romandre asseguts a la planta on hi ha el despatx de Bosch. Van desplegar una pancarta des d’una de les finestres i van llegir un manifest en què critiquen el PP perquè ‘aprofitant el context de crisi capitalista, accelera la transformació del model educatiu en un altre que representa la destrucció de l’ensenyament públic’. La intenció dels estudiants era d’ocupar la conselleria fins que el govern no abandonés ‘tots els atacs contra l’educació’. Però poc després els agents de la policia espanyola van desallotjar, un per un, tots els estudiants que secundaven la protesta.

Convocada una ‘benvinguda a Bauzá’ a Artà

Les mobilitzacions contra la política de Bauzá no s’aturen i avui serà rebut a Artà amb una altra escridassada, convocada via xarxes socials. La convocatòria és per a les 19.30, davant el restaurant Na Creu, on li faran una ‘benvinguda pacífica’. Bauzá fou objecte, la setmana passada tres fortes escridassades a Inca, la Pobla i Manacor.

A Twitter els militants del PP balear van començar un gran campanya contra els manifestants, que acusen d’haver-se organitzat per fer mal al president. Però el fet és que des que Bauzá aplica les mesures contra el català la polèmica el persegueix a cada poble que visita. Fins i tot dirigents locals del PP li critiquen les mesures que ha pres.

Informació relacionada:

Més escridassades a José Ramón Bauzá

La Pobla també escridassa Bauzá

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any