Neguit a Canal 9 per la imminència de l’ERO

  • L'expedient de regulació d'ocupació (ERO) de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) pot arribar al juny · Pot afectar 1.200 treballadors

VilaWeb
Redacció
24.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La imminència de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) neguiteja els treballadors de Canal 9 i Ràdio 9. Passen les setmanes, però l’abast de l’ERO que prepara el despatx Garrigues, i que el comitè d’empresa pot aprovar la setmana entrant, és encara incert. Alguns mitjans, com Levante-EMV, indiquen que dels 1.800 treballadors actuals, 1.200 poden restar sense feina.

Arran d’aquesta filtració, representants sindicals es van reunir amb el secretari general de RTVV per demanar explicacions. Poques hores més tard RTVV comunicava que no hi havia res decidit encara i que el pla, quan Garrigues l’hagués enllestit, passaria al consell d’administració, que l’hauria d’aprovar, i als sindicats.

Rafa Xambó, representant de Compromís al consell d’administració de RTVV, ha comentat a VilaWeb que aquestes informacions s’ajusten a un calendari que podia interessar el PP; que el consell d’administració encara no s’ha convocat, però que n’hi havia prou amb quaranta-vuit hores per a convocar-lo; per tant, fóra possible que es convoqués el dia 28 per al dia 30. D’aquesta manera, ‘el consell aprovaria el pla, perquè hi tenen majoria’ i ‘els interessaria fer-ho al juny, perquè des que el consell l’aprova i els sindicats el reben  ha de passar un mes abans que es puga fer efectiu; i els convé enllestir l’ERO abans de l’agost’.

El dia 8 de maig Xambó va explicar en el seu bloc de +Vilaweb les raons de la vaga contra l’ERO.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any