La fiscalia apel.la al Suprem per mantenir el judici per suborn contra Fabra

  • Carlos Fabra qualifica els diputats autonòmics Josep Maria Pañella i Maria Albiol, i el cap d'Iniciativa, Carles Mulet, com a "quatre ineptes", per la seua postura sobre l'aeroport.

VilaWeb
Redacció
23.05.2012 - 12:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aviat farà nou anys de l’inici de l’anomenat “cas Fabra”, que jutja les pressumptes responsabilitats de l’expresident de la Diputació per les gestions il.legals que aquest hauria dut a terme. Aquestes gestions haurien estat encaminades a aconseguir l’autorització de comercialitzar un producte fitosanitari de l’empresa Naranjax, de la qual ell i la seua exdona n’eren propietaris. En aquest cas estan també implicats els igualment pressumptes fraus fiscals a Hisenda pels impagaments de quantitats milionàries en les seues declaracions de renda.

Ara, però, quan finalment el jutjat d’instrucció número 1 de Nules, que presideix actualment el jutge Jacobo Pin, havia decretat l’obertura de judici oral i li havia imposat a l’expresident una fiança de 4’2 milions d’euros, l’Audiència provincial de Castelló ha aaceptat parcialment un recurs presentat per l’equip d’advocats de Fabra, i ha retornat l’expedient al jutjat de Nules, per tal que aquest redacte un nou aute d’obertura de judici. Aquest aute no haurà d’incloure l’acusació de “suborn” que, segons l’Audiència, no hauria quedat suficientment provada, de manera que l’acusació s’ha de reduir a tràfic d’influències. Un nou endarreriment aconseguit pels advocats de Fabra, que ajorna novament, durant un temps indeterminat, l’obertura real d’aquest esperat judici.

Davant d’aquest fet, la Fiscalia Anticorrupció ha anunciat la presentació d’un recurs de casació al Tribunal Suprem en contra d’aquesta sentència de l’Audiència. Recordem que el Suprem ja va anular en el seu dia la sentència de la mateixa Audiència castellonenca que considerava prescrits quatre dels cinc pressumptes delictes contra Hisenda de què l’acusa la fiscalia.

Anticorrupció vol que Fabra puga ser jutjat pel pressumpte delicte de suborn, i no només per tràfic d’influències. També l’acusació particular, que du la Unió de Consumidors, ha anunciat que en presentarà igualment un. Però, davant d’aquest recurs, l’interessat s’ha mostrat tranquil i ha declarat que “ho trobe normal, que recórreguen; però jo, ja ho he dit sempre, estic molt tranquil”. Per cert, en un altre ordre de coses, Carlos Fabra, que no es pot resistir a les declaracions espectaculars, va aprofitar els micros que tenia al davant per a assegurar que “tot Castelló està a favor de l’aeroport, excepte quatre ineptes”, dels quals en va esmentar tres pel seu nom: “El portaveu d’Iniciativa a Castelló, Carles Mulet; el diputat per la coalició Bloc-Compromís [sic], Josep Maria Pañella; i la diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol”, per afegir el seguent comentari irònic. “Quins personatges tant importants en la vida política de la província s’oposen a l’aeroport!”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any