Miquel Calçada, comissari dels actes commemoratius dels 300 anys del 1714

  • El govern català li ha confiat avui el càrrec

VilaWeb
Redacció
22.05.2012 - 14:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern de la Generalitat de Catalunya ha nomenat avui el periodista Miquel Calçada comissari de l’organització i desenvolupament dels actes commemoratius del 300 aniversari de l’11 de setembre de 1714. La comissió, instituïda el setembre de l’any passat, té el propòsit de recuperar i divulgar la memòria i les conseqüències de la Guerra de Successió.

La voluntat de la Generalitat és de ‘recuperar i divulgar la tradició de la cultura i del pensament polític; de projectar internacionalment les aportacions de l’experiència catalana de persistència històrica d’una nació; de fer un balanç del procés de construcció nacional impulsat per la societat i, finalment, d’establir, impulsar i coordinar iniciatives de commemoracions d’especial relleu, relacionades amb la història de Catalunya’.

Convé recordar que, fa dos mesos, l’historiador i periodista Toni Soler fou nomenat per l’Ajuntament de Barcelona comissari dels actes de commemoració de 1714 que celebrarà el consistori.

El mes de febrer passat Calçada va ser el convidat de ‘Implicats’ de VilaWeb. Va parlar-hi de la seva visió realista del futur lliure de Catalunya, i del procés per a arribar-hi. Heus-ne ací el vídeo: Una crisi ferotge és també una oportunitat per a la independència.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any