S’ha mort Robin Gibb, cofundador i veu dels Bee Gees

  • Amb els seus germans Barry i Maurice va encapçalar un dels grups més coneguts de la música disco i pop

VilaWeb
Redacció
21.05.2012 - 08:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Robin Gibb, que amb els seus germans Barry i Maurice va formar la banda de música pop i disco Bee Gees, es va morir ahir: ‘La família de Robin Gibb anuncia amb un gran sentiment que s’ha mort després d’una llarga batalla contra el càncer i d’una cirurgia intestinal’, diu un comunicat de la pàgina web del cantant, nascut a Douglas (capital de l’Illa de Man) el 1949. Els Bee Gees van atènyer la fama els anys 1970-1980 amb temes disco com ‘Night Fever’ i ‘Staying Alive’ i balades romàntiques com ‘How Deep Is Your Love’.

El grup britànic va arribar a vendre dos-cents milions de discs, al mateix nivell comercial de conjunts tan mítics com els Rolling Stones i Pink Floyd.

Robin Gibb en fou el principal cantant i compositor. Per més que, els èxits principals, els va obtenir amb els Bee Gees, va continuar tenint força reconeixement en una etapa posterior en solitari. Des de 2010 tenia un càncer de còlon i fetge i havia entrat en coma el 14 d’abril passat per una pneumònia.

A YouTube hi ha milers de vídeos amb temes i actuacions dels Bee Gees, i a la web oficial de Robin Gibb hi ha desenes de vídeos seus, amb entrevistes i cançons.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any