El mapa de trànsit de Google Maps certifica l’impacte de #novullpagar

  • En una captura presa poc després de les dotze del migdia, s'hi aprecien els punts conflictius dels peatges

VilaWeb
Redacció
20.05.2012 - 13:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La convocatòria d’una acció massiva contra els peatges aquest migdia ha saturat les cabines de les autopistes de tot el país. L’impacte del #novullpagar d’avui es pot veure també en aquesta imatge capturada per Marc Rabell (@mrabell) del Google Maps en mode d’informació viària presa pocs minuts després de les dotze del migdia. S’hi aprecien els punts conflictius en vermell o groc que coincideixen en punts de peatge de les autopistes de l’àrea de Barcelona.

En canvi, l’impacte no s’ha pogut percebre en les llistes de Trending Topics del Twitter. Per algun motiu desconegut, l’etiqueta ha tingut un ús massiu entre 12.00 i 13.30 però no ha aparegut a les llistes de la xarxa social. Alguns piuladors han sospitat d’un silenciament premeditat per part dels responsables de Twitter, poc probable.

L’explicació segurament rau en que el sistema de Trending Topic de Twitter funciona a partir d’un algoritme que inclou, entre més dades de càlcul, la data de l’inici de l’ús de l’etiqueta. Si una etiqueta fa molt temps que es fa servir, és més complicat que torni a situar-se al capdamunt de la llista. Per això, alguns usuaris més avançats han recomanat l’ús d’una etiqueta específica per l’acció d’avui.

Més informació:

Tots els vídeos del segon #novullpagar massiu

Abertis reconeix 3.000 insubmisos als peatges en la protesta d’avui

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any