Interior retirarà els sospitosos no identificats de la web per delatar suposats vàndals

  • El Col·legi d'Advocats de Barcelona en va demanar el tancament ahir

VilaWeb
Redacció
19.05.2012 - 19:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Departament d’Interior de la Generalitat ha confirmat que ‘la setmana que ve’ es retiraran les imatges dels sospitosos encara no identificats de la web contra la violència urbana. Després d’haver estat un mes en funcionament, la web s’actualitzarà amb noves fotografies en funció de les ‘necessitats’ dels Mossos d’Esquadra, han explicat fonts del departament. Malgrat tot, no s’ha precisat amb exactitud quin dia es farà ni quantes noves imatges s’hi poden afegir. Fins ara hi havia imatges de 68 persones, 22 de les quan han estat identificades per cooperació ciutadana. A mesura que se’n coneix la identitat, Interior les retira de la web.

El Col·legi d’Advocats, en contra

El Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) s’afegeix a les crítiques a la web dels mossos d’esquadra per delatar suposats vàndals que van participar en els incidents de la passada vaga general del 29 de març. En un comunicat, l’ens manifesta la necessitat de tancar la web ‘mentre no es resolguin certs aspectes que poden considerar-la inconstitucional per atemptar contra els drets a la presumpció d’innocència, l’honor i la pròpia imatge’. A més, també considera que per a difondre imatges de ciutadans no encausats judicialment caldria abans una autorització expressa del jutge.

L’ICAB insisteix que la violència al carrer per part de grups minoritaris ‘no justifica ni legitima cap reforma legislativa que tendeixi a reduir drets constitucionals’; i que la situació actual fa ‘que la ciutadania es converteixi en víctima no només dels atacs dels grups violents que malmeten béns i drets de les persones sinó també de les reformes legislatives que retallen drets i endureixen més el codi penal, que ja preveu penes greus per les actituds violentes i els atacs als cossos i forces de seguretat’.

Informació relacionada:

El jutge descarta el tancament ‘urgent’ de la web dels mossos sobre violència urbana (16.05.2012)

Els mossos detindran 21 identificats en la web per denunciar suposats vàndals (12.05.2012)

Compareixen quatre dels identificats en la polèmica web dels mossos (27.04.2012)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any