RTVV tindrà franges de programació d’empreses privades

  • El Consell ha presentat la nova llei audiovisual, que no marca cap repartiment de temps per l'emissió en català

VilaWeb
Redacció
19.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vice-president i portaveu del Consell, José Císcar, va explicar ahir que la nova llei de la Ràdio Televisió Valenciana estableix un model de finançament mixt, públic i privat, que permetrà l’emissió de franges de programació ‘realitzades per iniciativa privada’. La Generalitat tan sols finançarà els continguts que siguin de ‘servei públic’ amb un contracte programa revisable cada tres anys.

Per l’adjudicació de les franges de programació d’empreses privades, es preveu el pagament d’un cànon per explotar el serve, però el Consell es reserva la possibilitat de aportar fons públics a una iniciativa privada si ‘pot tenir interès’, ha dit el portaveu.

Císcar ho va explicar ahir després de la reunió del consell per aprovar la llei de l’Estatut de Radiotelevisió Valenciana. El Consell espera que es pugui aprovar a les Corts abans d’acabar el mes de juliol i que entri en funcionament abans d’acabar l’any. Amb aquesta llei, RTVV SA es converteix en una societat mercantil amb autonomia especial que substitueix les societats TVV i Radio Autònoma Valenciana, com a conseqüència de la seva fusió.

Sense mínim d’emissió en valencià

El portaveu del govern diu que es crearà una comissió de control de continguts externa designada per les Corts. Císcar afirma que RTVV ‘utilitzarà preferentment el valencià’, però la llei no estableix cap percentatge mínim d’emissió en català. Sí que marca, en canvi, l’obligació d’un 20% de temps d’emissió anual de produccions valencianes. ‘L’ideal seria la producció valenciana en valencià’, ha apuntat Císcar, que no descarta que la programació infantil sigui bilingüe.

Majoria absoluta en segona votació del director general

A més, l’elecció del consell d’administració i del director general s’aprovarà a les Corts per tres cinquenes parts del plenari. En el cas del director general es pot aprovar en una segona votació amb majoria absoluta per ‘evitar blocatges’, diu Císcar. I s’ha rebaixat de 12 a 9 els membres del consell d’administració, inclòs el director general.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any