La comunitat de Madrid reconeix ara que té el doble de dèficit del que reconeixia

  • El dèficit de l'estat creix més per culpa de tres autonomies governades pel PP, entre les quals el País Valencià · El govern espanyol ha recalculat el dèficit de les administracions públiques de l'estat en un 8,9% del PIB, quatre dècimes més

VilaWeb
Redacció
18.05.2012 - 19:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol ha acusat diverses vegades les autonomies de la culpa de bona part del dèficit de l’estat, sovint acompanyat l’acusació d’insinuacions contra el nacionalisme. Però a la reunió de dijous del Consell de Política Fiscal i Financera van ser precisament tres autonomies governades pel PP les que van canviar la xifra que havien donat en una primera versió per a admetre un dèficit superior al que havien dit. I totes tres són governades pel mateix Partit Popular.

El País Valencià, la comunitat de Madrid i Castella i Lleó han inclòs en els plans economicofinancers de reequilibri 2012-2014 presentats aquest dijous en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) resultats de dèficit al tancament del 2011 superiors als comunicats a l’avanç de liquidació al Ministeri d’Hisenda.

El País Valencià havia presentat inicialment a Hisenda una desviació del dèficit del 3,68% del seu PIB, que en el pla d’ajust ha estat augmentada fins al 4,5%. ELa Comunitat de Madrid ha declarat al principi un dèficit de l’1,13% i l’ha elevat fins al 2,21%, mentre que Castella i Lleó ha admès una desviació del 2,59%, per sobre del 2,35% anterior.

Aquestes desviacions han provocat l’increment encara més el dèficit afegit de les administracions públiques, que va tancar l’any passat al 8,5% (-2,94% per al conjunt de les comunitats). El govern espanyol l’ha recalculat en un 8,9% del PIB.

El Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) va donar aquest dijous el vistiplau als plans de reequilibri de totes les comunitats autònomes, excepte al d’Astúries, que haurà de presentar noves mesures.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any