ERC, SI, CUP i RCat acorden la defensa jurídica conjunta del #novullpagar

  • Les entitats Ara o Mai i Cadci han propiciat l'acord i han presentat un portal d'assessorament

VilaWeb
Redacció
18.05.2012 - 16:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Solidaritat Catalana per la Independència (SI), la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i Reagrupament Independentista (Rcat) han presentat al Parlament de Catalunya un acord per la defensa jurídica conjunta dels denunciats per impagament als peatges de la campanya #novullpagar. Les entitats Ara o Mai i Cadci han propiciat l’acord, que també subscriuen, i han posat en marxa el portal catalunyadiuprou.cat per donar informació i assessorament jurídic sobre la campanya.

Carme Teixidó, presidenta d’Ara o Mai ha explicat que ‘la campanya demostra que una majoria de catalans ja han optat per dir prou al greuge dels peatges’.

CUP, ERC, Rcat i SI acorden establir mecanismes per donar suport jurídic a tots aquells ciutadans que han participat en aquesta iniciativa.

Teixidó ha excusat el representant de la CUP, que ha enviat un comunicat de suport a l’acord en el que crida a la mobilització contra els peatges el 20 de maig. Per la seva banda, Ignasi Planas (Reagrupament) ha afirmat que la campanya contra els peatges és una reacció a l’espoli que pateix Catalunya i ha fet una crida a la insubmissió contra l’estat espanyol.

Uriel Bertran (Solidaritat) ha remarcat la importància de l’acord i ha dit que ‘si som milers els catalans que no paguem peatges, el moviment serà imparable’. Per acabar, Oriol Amorós (ERC) ha recordat que treballaran per donar suport jurídic a les persones que participen en la campanya dels peatges, que ha definit com un moviment cívic i pacífic de desobediència civil.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any