Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  17.05.2012  22:22

L'Institut Ramon Llull i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua cofinançaran lectorats a l'estranger

També han acordat, en una reunió a Barcelona, de col·laborar en cursos de formació i d'estudiar la possibilitat d'impulsar traduccions literàries

Men?ame
 

L'Institut Ramon Llull i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) han acordat de finançar ensems alguns lectorats d'universitats de fora, i d'estudiar la promoció de traduccions. La decisió, l'han presa, en una reunió a Barcelona, el director del Llull, Vicenç Villatoro, i el president de l'AVL, Ramon Ferrer. D'una banda, el Llull s'incorporarà a la gestió dels lectorats valencians de les universitats de Cambridge (Anglaterra), Torí (Piemont) i Amiens (França), que intensificaran la relació amb la Xarxa Universitària d'Estudis Catalans a l'Exterior del Llull. D'una altra banda, han signat un conveni de col·laboració per a organitzar el Curs d'Introducció a la Didàctica de la Llengua com a Idioma estranger, que es fa a Vinaròs i a Morella per a futurs lectors, amb la participació de la Xarxa Lluís Vives d’Universitats.

Tots dos responsables han parlat, així mateix, de la possibilitat de col·laborar en la traducció d'obres literàries, especialment d'autors designats 'escriptors de l'any' per l’Acadèmia, com Vicent Andrés Estellés enguany.

A la reunió, també hi han assistit el vice-president de l’AVL, Josep Palomero, i el seu secretari general, Agustí Colomer; el director adjunt del Llull, Àlex Susanna, el director de l’àrea de Llengua i Universitats, Andreu Bosch, i el gerent de l’Institut, Josep Marcé.

El primer contacte entre aquestes dues institucions va ser a València fa dos mesos.