Mas: ‘Espanya dirà que no al pacte fiscal’

  • Entrevistat per 8tv, el president de la Generalitat ha expressat els seus dubtes sobre la possibilitat de pactar un nou sistema fiscal amb el govern espanyol

VilaWeb
Redacció
16.05.2012 - 22:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha declarat escèptic sobre la possibilitat que el govern espanyol li accepti bé la seva proposta de pacte fiscal: ‘Segurament que Espanya dirà que no al pacte fiscal.’ Per això no dubtarà gens a convidar la gent a participar en la constitució d’una hisenda pròpia de Catalunya: ‘Em veig convidant la societat catalana a reclamar una hisenda pròpia’, ha dit en una entrevista de 8tv.

També ha confessat que no volia anunciar una quarta retallada, però s’ha justificat dient que no era ell qui ho podia decidir, perquè ara les imposen des de Madrid i de Brussel·les. A més, ha assegurat que Catalunya es podia permetre l’estat del benestar que s’havia aconseguit ‘i una mica més’: ‘Catalunya produeix prou recursos per a no haver de retallar.’

Per tant, a partir d’ara centrarà tots els esforços a fer realitat l’hisenda pròpia, ‘per la via del pacte o de la decisió’. I encara que serà difícil d’incorporar alguns partits (al·lusió al PSC) a la proposta de model fiscal del govern, ho intentarà. Com ja va indicar fa un parell de setmanes, la societat ‘haurà de fer un acte de voluntat i de pinya clara i de reclamació del pacte fiscal’ abans de negociar-lo a Madrid.

Per una altra banda, diu que no li fa pas por explorar noves vies, i que sovint té ganes de ‘tirar pel dret’ i d’adoptar solucions més dràstiques en la relació amb Espanya, però que no és la seva manera de fer ni la del seu partit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any