El jutge descarta el tancament ‘urgent’ de la web dels mossos sobre violència urbana

  • No veu motius per a la mesura cautelar però decideix que continuïn les diligències arran del recurs de l'Associació per la Defensa dels Drets Humans

VilaWeb
Redacció
16.05.2012 - 14:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge ha descartat avui de clausurar de manera urgent la web dels mossos d’esquadra per a delatar suposats vàndals que van participar en els incidents de la passada vaga general. El magistrat ha desestimat la petició de l’Associació Catalana per la Defensa dels Drets Humans, que demanava el tancament de la web com a mesura cautelar, però ha decidit tirar endavant les diligències arran del recurs presentat ahir per l’entitat, que considera que la web vulnera drets fonamentals.

En una interlocutòria, el magistrat del contenciós-administratiu 13 de Barcelona considera que no hi ha motius que justifiquin la urgència per a tancar la web com a mesura cautelar. Per això ara ha acordat de tramitar la demanda de manera ordinària i dóna un termini de deu dies a la Conselleria d’Interior i el Ministeri Fiscal per informar el jutjat i continuar les diligències.

El jutge posa de relleu que la urgència que al·leguen els demandants ‘brilla per la seva absència’ perquè aquests van reconèixer en el mateix escrit que havien optat ara per la via administrativa, en comptes d’anar per la via judicial quan es va presentar la web a l’abril. També argumenta que la part demandant no ha ofert ‘dades concloents’ per considerar ‘que la web denunciada conté referències perjudicials del demandant o algun dels seus associats’. Finalment, diu que el recurs l’ha interposat ‘una entitat privada’, l’ADDH, que no disposa del dret reconegut per exercir l’acció pública o la defensa d’aquests interessos, que sí que tenen la fiscalia o altres associacions.

Informació relacionada:

Els mossos detindran 21 identificats en la web per denunciar suposats vàndals (12.05.2012)

Compareixen quatre dels identificats en la polèmica web dels mossos (27.04.2012)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any