Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  16.05.2012  13:29

La prima de risc espanyola baixa dels 500 punts després de marcar un nou rècord

Els bons a deu anys es paguen al 6,44%

Men?ame
 

La prima de risc espanyola ha superat avui a les vuit del matí els 500 punts bàsics, per sobre dels 489 punts amb què va tancar ahir, marcant així el màxim històric des que existeix l'euro. A migdia la pressió sobre el deute espanyol s'ha relaxat i la prima de risc ha baixat per sota del 490 punts. La crisi de govern a Grècia i la possibilitat que aquest país abandoni l'euro, a més de la reforma que haurà de fer el sistema financer espanyol han incrementat la pressió dels inversors sobre el deute espanyol,i el bo espanyol a deu anys es paga a un interès per sobre del 6,44%.

El diferencial del deute d'Itàlia respecte al bo alemany a deu anys, considerat referent d'estabilitat, també pateix tensions per la crisi grega i ha repuntat a primera hora d'aquest matí fins als 468,2 punts, amb un tipus d'interès del 6,12%.

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, va advertir ahir que l'elevat nivell de la prima de risc d'Espanya no és sostenible i ha reclamat l'ajuda de l'eurozona per frenar el contagi de la crisi grega.


Informació relacionada: El bo espanyol, lluny dels nivells d'intervenció de Grècia i Portugal


Dossier: Per què Espanya serà intervinguda i què passarà després? (11.4.12)