Prou peatges ofereix un formulari per recórrer l’expedient de sanció contra #novullpagar

  • Els conductors del #novullpagar ja reben les notificacions de denúncia

VilaWeb
Redacció
15.05.2012 - 20:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma Prou peatges ha posat a disposició dels insubmisos als peatges de la campanya #novullpagar un model de recurs tipus (pdf) amb les al·legacions per l’expedient que està enviant el Servei Català de Trànsit (SCT). Les al·legacions es fonamenten en la nul·litat de ple dret de l’expedient sancionador; la vulneració del règim jurídic i de procediment; i l’absència de denúncia d’acord amb la llei de trànsit.

El model de recurs que proposa la plataforma sol·licita l’exàmen del expedient administratiu, la suspensió del termini donat per facilitar les dades del conductor del vehicle i en conseqüència l’arxiu definitiu d’aquest procediment que resulta nul de ple dret.

La Plataforma ‘anima a tothom que rebi la comunicació d’expedient sancionador del SCT a presentar el recurs en el termini marcat per la mateixa comunicació’.

Comencen a arribar les notificacions de denúncia

Els conductors que han fet un #novullpagar ja comencen a rebre les notificacions del Servei Català de Trànsit com a pas previ a la sanció. Un exemple, ens el mostra per Twitter Jordi Chueca, que el dia 28 d’abril a migdia es va negar a pagar el peatge de Manresa de la C-16. Adjunta aquí una imatge amb el requeriment que el SCT per demanar les dades de qui era el conductor del vehicle la matrícula del qual van apuntar.

El document informa que s’ha infringit l’article 153 del reglament de circulació (pdf) i que tramita una expedient sancionador per aquest motiu.

I també recorda que hi ha vint dies naturals (a comptar l’endemà de rebre la notificació) ‘per comunicar les dades de la persona que conduïa el vehicle en la data i l’hora de la denúncia’. I demana d’emplenar el formulari que hi ha al dors del document i enviar-lo al Servei Territorial de Trànsit indicat en el document mateix. La identificació també es pot fer a gencat.cat/transit.

Avisa finalment que si passats aquests vint dies no s’ha enviat la informació requerida es sancionarà el titular del vehicle amb una multa el doble de la prevista.

Més informació: Com es poden recórrer les multes pel #novullpagar?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any