Els indignats comencen la jornada de l’aniversari protestant davant seus bancàries

  • A la seu de CatalunyaCaixa, la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Ada Colau, s'ha reunit amb els serveis jurídics de l'entitat · Han tallat momentàniament alguns carrers

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.05.2012 - 10:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer aniversari del 15-M ha començat amb protestes i accions reivindicatives al centre de Barcelona. Els indignats havien anunciat protestes en entitats bancàries des de les vuit del matí per criticar els desnonaments i demanar la dació en pagament per als afectats per la hipoteca. Centenars de persones han protestat davant seus de CatalunyaCaixa, Caixa Penedès, Unnim i Bankia. Precisament, un grup s’ha instal·lat davant una seu d’aquesta entitat a l’avinguda Paral·lel, on s’ha aconseguit que es negociï la dació en pagament de nou famílies. Les marxes, que en certs moments han tallat el trànsit d’algunes vies, s’acabaran a la plaça de Catalunya, on continuaran els debats i les assemblees que s’han fet aquests últims dies.

A la seu de CatalunyaCaixa, Ada Colau (entrevista), portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), s’ha reunit durant un quart d’hora amb els serveis jurídics de l’entitat, que han recollit els quaranta-set casos exposats per l’associació i han comunicat que tindran resposta en uns deu dies. Colau ha assenyalat a les entitats bancàries com a principals responsables de la crisi i ha demanat que es respecti el dret de l’habitatge atorgant una segona oportunitat als afectats. Ha demanat que es reguli el lloguer social assequible, s’aturin els desnonaments, es creï una banca pública i que s’apliqui la dació en pagament.

A Girona, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i membres del 15-M han reclamat a Bankia que, tenint en compte la gran quantitat de diners públics que és a punt de rebre, aturi els desnonaments pendents i que apliqui la dació en pagament retroactiva de totes les famílies que han perdut les seves llars. Una trentena de persones s’ha presentat al matí a l’oficina central de Girona i ha demanat de parlar amb el director: ‘Hem sabut que això ara és de tothom, i venim a demanar-vos si podeu preparar unes taules i cadires’ per treballar contra els desnonaments, ha dit la portaveu, Marta Afuera. Després de parlar amb el director, han omplert les finestres amb flors i pancartes a favor de la dació en pagament i han ballat la cançó d’Aretha Franklin ‘Think’. A més, dues noies s’han encadenat dins l’oficina.

Paral·lelament, a les nou del matí un altre grup ha sortit de la plaça de Catalunya de Barcelona per presentar a la Fiscalia Superior de Catalunya totes les firmes d’adhesions a la denúncia presentada el 21 de març, on es demana que obri diligències per un possible delicte en l’àmbit de la gestió pública de la sanitat a Catalunya. Davant la seu de la fiscalia s’ha fet una acció al carrer.

Entrevista amb Ada Colau: ‘Exigim que els pisos de Bankia passin a lloguer social’

El 15-M entra als estudis de Catalunya Ràdio i RAC-1 i hi llegeix un manifest

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any