Els millors lipdubs per la llengua

  • Desenes d'entitats i 700 veïns van participar l'abril en el lipdub per la llengua de Ferreries

VilaWeb
Redacció
14.05.2012 - 19:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una trentena d’entitats i centenars de veïns de Ferreries (Menorca) han volgut defensar amb un lipdub la llengua i la cultura pròpia i, alhora, repudiar la política lingüística del govern de José Ramón Bauzá. No és el primer lipdub dedicat a la llengua catalana i de ben segur que no serà l’últim. Aquest format de vídeo participatiu ha tingut molt bona acollida per fer reivindicacions a casa nostra. A continuació, en fem una selecció.

Lipdub per la independència a Vic

Els organitzadors del lipdub per la independència a Vic van aconseguir l’octubre de 2010 amb escreix el seu objectiu d’assolir el rècord mundial de participació en un lipdub. Prop de sis mil persones es van aplegar a la plaça Major de Vic per participar en la gravació d’un vídeo per difondre la causa independentista i que ja s’ha vist més d’un milió set-centes mil vegades a Youtube.


Porrera, amb Obrint Pas

Porrera (Priorat) va viure el setembre de 2010 un esdeveniment molt especial que va revolucionar la vida diària del poble. Va gravar el seu ‘lipdub’, amb la participació en directe d’Obrint Pas, que hi va posar la música amb ‘La Flama’, i convidats especials com Miquel Gil, Feliu Ventura, presentadors de TV3 i Lluís Llach, que resideix al poble. A més, la gravació, a càrrec de TV3, es va fer en tres dimensions, convertint així el ‘lipdub’ de Porrera, titulat ‘Porrera en moviment‘ manllevant un vers de la cançó d’Obrint Pas, en el primer del país i un dels primers del món a ser gravat amb aquesta tècnica. En aquest reportatge podeu veure com es va fer la gravació i com ho van viure el porrerans.

 

Record a Perpinyà

La World Records Academy va acreditar que el Lipdub per la Llengua que es va enregistrar el dissabte 31 de març proppassat a Perpinyà fou el més multitudinari del món. La Federació d’Entitats per la Defensa de la Llengua i la Cultura Catalanes va ser l’encarregada d’organitzar el ‘lipdub’ al ritme d’una adaptació de la cançó ‘Parlem català‘ de Jordi Barre. Va comptar amb 7.153 participants.

 

La Plataforma per la Llengua, a Barcelona

L’abril de 2011, vint-i-tres associacions de nouvinguts i la Plataforma per la Llengua van organitzar el primer ‘lipdub’ per la llengua. Es va enregistrar a la plaça Universitat de Barcelona i a la rambla del Raval, al ritme de la cançó ‘Corren‘ dels Gossos. Sota el lema ‘El català, llengua comuna‘, hi participen vint comparses i força cares conegudes, com es pot veure en aquest reportatge.

 

Lipdub a la Costera

La quartondina Neus Mahiques va dirigir a principi de mes el lipdub de promoció de la Trobada d’Escoles en Valencià de la Costera que es va fer a Rotglà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any