El 15-M es gira contra Bankia i en demana el boicot

  • Comencen una campanya de mobilització i insten els clients de l'entitat a cancelar els seus comptes corrents

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.05.2012 - 13:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El moviment dels indignats ha començat a Madrid una campanya contra Bankia que ha anat estenent per les xarxes socials, amb l’etiqueta #cierraBankia. Demanen amb aquesta mobilització als clients de l’entitat bancària que retirin els seus estalvis i cancel·lin el seu compte corrent, i també animen a demanar la dació en pagament.

Els indignats critiquen que el govern hagi injectat diners públics per salvar un dels bancs que més desnonaments executa. De fet, el rescat bancari i la dació en pagament han estat algunes de les reivindicacions més presents en les manifestacions que han commemorat el primer aniversari del moviment ciutadà 15-M, també dit dels indignats. I demà, quan fa un any just de la data que simbolitza aquest moviment, hi ha previstos tot d’actes a Barcelona per protestar contra la injecció de diner públic en bancs i en favor de la dació en pagament.

Bankia continua caient en borsa

Després de la nova reforma financera aprovada divendres pel govern espanyol, l’Ibex 35 ha obert amb fortes pèrdues, de més d’un 3%. En el cas de Bankia, les accions han caigut gairebé un 10% aquest matí, i són el pitjor valor de l’Ibex 35.


Més informació: Preguntes i respostes sobre la nacionalització de Bankia

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any