La mascletada i el 15-M: Protesta, perill i negligència

  • L'oposició acusa Barberà de temeritat per fer-la coincidir amb la mobilització · La pirotècnia denunciarà els manifestants

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.05.2012 - 17:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La coincidència de la mascletada organitzada ahir per part de l’ajuntament de València en ocasió de la festa de la Mare de Déu dels Desamparats amb la mobilització de commemoració del primer any del 15-M ha desencadenat una tempesta política. El moviment dels indignats, Compromís i EUPV han acusat l’ajuntament de temeritat i negligència per haver canviat de lloc el castell de focs i portar-lo a la plaça de l’ajuntament per unes obres a la llera del Túria just el dia que hi havia convocada la manifestació del #12M15M. I han criticat que es disposés un perímetre de tanques convencionals, i no les especials i reforçades, habituals en les mascletades.

Això va permetre que grups de manifestants tombessin les tanques, entressin al perímetre on hi havia preparat tot el material pirotècnic.

Els agents antiavalots de la policia hi van anar, expectants, i després d’uns moments de tensió van acabar desfent tot el dispositiu i la mascletada es va acabar suspenent, enmig dels aplaudiments dels manifestants, que veien com una provocació la decisió de fer la mascletada just en aquesta plaça.

Es van aplegar uns vuit mil assistents a la plaça, segons fonts de la policia, i aquesta matinada passada en quedaven encara unes quantes desenes, que n’han marxat a instància de la policia. Els agents els han desallotjat sense que hi hagués pas cap incident.

La pirotècnia Reyes Martí, encarregada de la polèmica mascletada, ha presentat una denúncia contra els manifestants que van entrar al perímetre de la plaça. ‘Si s’arriba a encendre un sol petard, avui estaríem parlant de morts’, ha dit Martí en declaracions a Europa Press, explicant que hi havia gent fumant quan van entrar on hi havia el material pirotècnic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any