Els mossos detindran 21 identificats en la web per denunciar suposats vàndals

  • El 25 de maig esborraran les fotos dels no identificats

VilaWeb
Redacció
12.05.2012 - 10:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La polèmica web dels mossos d’esquadra per denunciar la violència urbana ha fet identificar 21 persones, per les aportacions de dades de dos-cents ciutadans, segons que ha explicat el director general dels mossos, Manel Prat, que ha dit que aquests vint-i-un individu serien detinguts i que passarien a disposició judicial.

El departament d’Interior esborrarà el 25 de maig les fotos dels suposats vàndals que no hagin estat identificats fins llavors, quan es complirà un mes de la posada en funcionament de la web, que en un començament disposava de 231 imatges en què apareixien 68 persones.

Poc després de la posada en marxa de la web, els mossos van haver de retirar la foto d’un menor que es va presentar a la comissaria acompanyat dels seus pares.

Per a Manel Prat, es tracta d’una web que ha de servir per ‘dissuadir i prevenir possibles incidents futurs’. El material gràfic ha estat tret de fonts policíaques i públiques, com ara mitjans de comunicació i xarxes socials.

Però es tracta d’una web força polèmica, i hi ha diverses veus, d’organitzacions, advocats i juristes, que alerten de la vulneració de drets, com el de la presumpció d’innocència, la protecció de dades o, justament, el del menor. De fet, quatre dels individus que apareixien en aquesta web van comparèixer a final del mes passat en una conferència de premsa per criticar la criminalització que entenen que suposa la web.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any