Jocs Populi: Illuminati

  • L'Oriol Comas ens presenta un joc per als qui senten debilitat pels jocs corrosius

VilaWeb
Redacció
11.05.2012 - 11:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Illuminati’ és un joc pensat per als qui senten debilitat per a la sàtira corrosiva i les situacions de caos. Els Illuminati, o il·luminats de Baviera, era un grup de conspiradors del segle XVIII que volia conquerir el món. El joc n’agafa el nom i també l’objectiu: els jugadors, per mitjà de cartes que representen tot de grups de poder que hi ha al món (classificats al seu torn en progressistes, conservadors, governamentals, comunistes, convencionals, pacifistes, violents, criminals…) han de conspirar i acabar dominant el món.

‘Illuminati’ és un joc pensat per als qui senten debilitat per la sàtira corrosiva i per les situacions de caos. Els Illuminati, o il·luminats de Baviera, eren uns conspiradors del segle XVIII que volien conquerir el món. El joc n’adopta el nom i l’objectiu: els jugadors, amb cartes que representen tot de grups de poder del món (classificats en progressistes, conservadors, governamentals, comunistes, convencionals, pacifistes, violents, criminals…) han de conspirar i acabar dominant-lo.

El joc fou ideat pel nord-americà Steve Jackson el 1983, pensant en un grup de dos jugadors a vuit que tinguessin més de dotze anys. Una partida pot durar de vint minuts a dues hores.

És el nou capítol de Jocs Populi, presentat per l’Oriol Comas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any