Pañella: “Si l’estat nacionalitza Bankia amb els diners de tots, per que no recuperem Bancaixa per als valencians?”

  • El diputat de Compromís diu que “el conseller d’Economia ha reaccionat a la meua pregunta com si ni tan sols se li haguera ocorregut pensar-ho”

VilaWeb
Redacció
10.05.2012 - 13:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha explicat que “amb motiu de la nacionalització de Bankia, en la sessió de control al govern valencià li he preguntat al conseller d’Economia si, davant de la nova situació que es produeix en Bankia, que passa a ser nacionalitzada, faran alguna cosa per a intentar recuperar el control de Bancaixa per al País Valencia. La contestació ha estat que ells no nacionalitzen, només adquireixen accions; una contestació tòpica.. i inexacta, però bé, deixem-ho. El cas és que ha donat la total impressió que no s’esperava la pregunta i no sabia què contestar-me, i el que ha fet és evitar respondre a la meua pregunta si intentaran recuperar Bancaixa, amb la qual cosa ha donat la impresió de què no. I segurament així serà.

Pañella ha explicat que “si és l’estat espanyol qui nacionalitza Bankia amb els diners de tots els ciutadans de l’estat, no és gens descabellat preguntar per què l’autonomia valenciana, com a representació política de la ciutadania del nostre país, que aporta els seus imposts per a fer possible eixa nacionalització, no pot tindre part en una operació que comporta el control sobre la principal entitat bancària que opera en el nostre territori. Però el govern valencià del PP, sempre tan submís a les ordres i les decisions dels seus caps a Madrid, evidentment ni s’ho havia plantejat

El diputat de Compromís ha assegurat que “primer, durant els mandats de Camps,  van afonar Bancaixa amb les seues exigències desorbitades per a obres d’inversions faraòniques; després la van deixar perdre en mans extravalencianes, permetent  que el control dels diners i les inversions dels valencians estiguera en mans de dirigents polítics com Rodrigo Rato o Jose Luís Olivas, la gestió dels quals ha resultat nefasta, i ara deixen que els passe per davant el tema de la nacionalització, que afecta directament el futur de Bancaixa, i no diuen ni esta boca és meua. Aquest són els dirigents que han de dur el nostre país cap a la recuperació? A què ve plorar a hores d’ara per un finançament dolent, que van ser ells els qui van aplaudir en el seu moment, i alhora deixar passar un tema com aquest com si no anara amb ells?

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any