Els piquets impedeixen els serveis mínims a FGC

  • Incidents en algunes estacions de les línies del Metro del Vallès · Molts usuaris han quedat a mig trajecte

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.05.2012 - 07:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha anunciat que no pot garantir els serveis mínims establerts en la vaga d’avui a les línies del Metro del Vallès per l’acció dels piquets. A dos quarts de set del matí, els serveis mínims han començat amb normalitat a totes les línies, però cap a les set hi ha hagut el primer incident, quan uns manifestants han cremat pneumàtics a la via entre les estacions de La Floresta i les Planes. Deprés, els piquets han impedit la sortida de trens i el servei s’ha aturat.

Alguns usuaris han explicat per Twitter que hi ha hagut incidents a l’estació de Provença (a la foto de la dreta), on s’ha sentit una petita explosió i s’ha vist una fumera al final de l’andana.

També hi ha hagut incidents a l’estació de Sant Cugat, que s’ha desallotjat enmig de les protestes dels usuaris pel fet de no haver-se garantit els serveis mínims.

Alguns usuaris han quedat aturats a mig trajecte, i s’han hagut d’espavilar a buscar alternatives de transport públic per anar a les seves destinacions.

Manifestació pel centre de Barcelona

Els treballadors d’FGC s’han manifestat aquest matí pels carrers de Barcelona. La marxa ha transcorregut pels carrers Balmes, Aragó i al passeig de Gràcia, fins a la plaça de Catalunya. Finalment s’han dirigit a la plaça de Sant Jaume, on s’han concentrat davant el palau de la Generalitat.

Serveis mínims

Els serveis mínims fixats fixats per a la vaga d’avui i de demà preveien un 50% de la circulació de trens entre les 6.30 i les 9.30 hores, i entre les 16.00 i les 20.00, en les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia.

Els sindicats justifiquen la vaga d’avui i de demà pel blocatge de les negociacions per al conveni col·lectiu del 2013. Denuncien que els treballadors s’han vist perjudicats aquets últims anys amb les reduccions salarials del 5% fixades pel govern espanyol, a més del 3% addicional marcat per la Generalitat.

‘Reclamem el mateix tracte que han rebut els companys de metro i autobusos. Volem ser igual que tots els transports’, han dit fonts sindicals, referint-se a la congelació salarial pactada amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l’actualització de les taules salarials amb increments el 2013.

Si no s’arriba a un acord, la plantilla ja ha avançat que les jornades de vaga prosseguiran els dies 24, 25 i 26 de maig i el 12, 13 i 14 de juny.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any