Centenars de manifestants protesten pel desallotjament de la Rimaia

  • El centre social ocupat ha estat desallotjat per quarta vegada · Els agents antiavalots dels mossos han començat el desallotjament a primera hora i han identificat catorze persones

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.05.2012 - 22:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una manifestació d’un centenar d’individus ha recorregut alguns carrers del centre de Barcelona per protestar pel desallotjament aquest matí del centre social ocupat la Rimaia, situat a la ronda de Sant Pau, pels mossos d’esquadra.

Segons la policia, hi havia catorze ocupants a l’edifici en el moment del desallotjament, en què participen dues unitats de la brigada mòbil dels mossos d’esquadra i diversos agents antiavalots. La Rimaia ja va ser desallotjada anteriorment en tres ocasions, quan estava instal·lada al carrer de Casanova i a la Gran Via.

Tot just després del desallotjament hi ha hagut una concentració de protesta davant de l’edifici, que els agents dels mossos han encerclat.

El bloc d’habitatges de luxe ocupat per la Rimaia feia quinze anys que era buit, i la promotora Camat no havia aconseguit durant aquest temps cap comprador.

A VilaWeb TV us vam oferir un reportatge sobre ‘La universitat dels ‘okupes’, quan la Rimaia estava instal·lada a la Gran Via.

De fet, la Rimaia és coneguda com la Universitat Lliure, funciona com a centre social i ofereix cursos i activitats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any