El Suprem manté Otegi a la presó

  • Redueix les penes dels condemnats pel cas Bateragune a sis anys

VilaWeb
Redacció
09.05.2012 - 12:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arnaldo Otegi i la resta de condemnats pel cas Bateragune continuaran a la presó. El Tribunal Suprem ha estimat parcialment el recurs contra la sentència (pdf) de l’Audiència Nacional espanyola i ha reduït les condemnes de tots cinc, però continuaran empresonats. Concretament, El Suprem (sentència, en pdf) ha reduït la condemna d’Otegi i Rafael Díez Usabiaga de deu anys a sis, i la de Miren Zabaleta, Sonia Jacinto i Arkaitz Rodríguez, de vuit anys a sis. Hi ha hagut dos vots particulars, un del qual advocava per l’absolució dels empresonats.

Si no hi ha cap benefici penitenciari, Otegi romandrà a la presó fins a l’abril del 2016.

L’Audiència espanyola havia condemnat l’ex-portaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, i l’ex-secretari general del sindicat LAB, Rafa Díez Usabiaga, a deu anys de presó per pertinença a banda armada en grau de dirigents. El tribunal va considerar que Otegi i Díez van provar de reconstruir ETA a través del projecte Bateragune.

Ara el Suprem ha rebaixat la condemna perquè considera que no es podia condemnar Otegi i Díez com a dirigents d’ETA sinó com un grup subordinat.

Més informació en aquesta entrevista amb Jone Goirizelaia: ‘Tothom sap que, si Otegi és lliure, pot ser candidat a lehendakari’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any