Pels treballadors de RTVV, la vaga d’ahir fou un èxit

  • L'ex-director de l'ens Pedro García, escridassat per treballadors després de declarar a l'Audiència espanyola

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pel comitè d’empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), fou un èxit la primera fase de la vaga parcial contra l’ERO que pot deixar al carrer un miler de treballadors: de nou a onze del matí, el 70% de la plantilla va fer vaga i Canal9 hagué de modificar la programació i suprimir l’espai ‘La Tertúlia’. Segons la direcció, la vaga fou seguida pel 13,10% de la plantilla.

Els treballadors exigeixen al Consell que aturi l’ERO i recuperi ‘els diners saquejats’ de l’empresa per la direcció. També li reprotxen que ‘no haja pres mesures contra els directius culpables de la situació econòmica de RTVV i ara vulga aplicar-les als treballadors’.

El comitè manifesta: ‘Després d’anys de gestió nefasta i possiblement delictiva, que han fet que l’empresa acumulàs un deute de 1.200 milions d’euros, ara volen fer pagar als treballadors, amb la pèrdua de llocs de feina, l’espoliació comesa pels directius.’Pel comitè, és significatiu que ‘ni l’empresa ni la Generalitat no s’hagen personat en el cas de Pedro García, ni tampoc en el procés obert a Vicente Sanz, secretari general de l’època de García, per delictes sexuals contra tres treballadores’.

Pedro Garcia, escridassat

A banda, alguns treballadors van anar a Madrid, on declarava a l’Audiència Nacional espanyola l’ex-director general de RTVV, Pedro García, ex-director general de RTVV, per unes possibles irregularitats en la contractació de la cobertura de la visita del papa a València.

Pedro García va manifestar al jutge que els regals que havia rebut del presumpte responsable de la trama Gürtel, Álvaro Pérez, el Bigotes, eren ‘normals entre amics’ i que no tenien res a veure amb les adjudicacions de l’ens relacionades amb la visita del papa a València l’any 2006. A més, va dir, foren els tècnics de la mesa de contractació de RTVV que van decidir Teconsa fos l’adjudicatària de la feina de muntatge d’àudio i vídeo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any