El 15-M torna als carrers de tot el món

  • Barcelona, València i Alacant, entre les grans ciutats del país que han convocat mobilitzacions

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El moviment ciutadà del 15-M, dit dels indignats, torna al carrer un any després. Avui, en efecte, hi haurà concentracions a tot el món: en unes quantes ciutats del nostre país, com ara Barcelona, València i Alacant; també a un centenar de ciutats de quatre continents, com ara Berlín, Londres, París, Nova York, Rio de Janeiro, Seül i Sydney.

‘No som mercaderia en mans de polítics i banquers’ serà un cop més el lema de les convocatòres d’avui a les sis de la tarda a Barcelona (plaça de Catalunya), València (plaça de Sant Agustí) i Alacant (avinguda de Salamanca). De totes maneres, per saber exactament hora i lloc a la resta de ciutats del món es pot consultar la pàgina de ‘Democràcia real, ja!’.

Indignats de més de 34 països tenen previst reclamar de forma no violenta més justícia social i una millor distribució de la riquesa, així com condemnar la devastació mediambiental i la corrupció. Volen convertir les mobilitzacions en un fenomen global, i per això han creat a les xarxes socials el que en anglès s’anomena ‘Global May’ (#12M15M).

A Barcelona, València i Alacant les consignes més importants seran, previsiblement, cinc. ‘Ni un euro més per rescatar els bancs’; ‘Educació i sanitat públiques de qualitat’; ‘No a la precarietat laboral i no a la reforma’; ‘Per un habitatge digne i garantit’; i ‘Renda bàsica universal’. Els indignats buscaran prolongar les protestes com a mínim fins dimarts 15 de maig, per celebrar el primer aniversari del moviment a l’estat espanyol.

Ara farà precisament un any, les manifestacions convocades per diumenge 15 de maig a tot el país per la plataforma ‘Democràcia real, ja!’ van donar origen a les acampades que van ocupar les places de moltes ciutats durant més d’un mes i que van suposar l’origen i la consolidació del moviment, conegut des d’aleshores com a ’15-M’ en honor a aquella data.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any