El govern espanyol expulsa els georgians interns del CIE Zona Franca

  • Els advocats avisen que s'ha fet amb un avió privat i en pèssimes condicions

VilaWeb
VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
07.05.2012 - 16:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia espanyola ha expulsat avui David Bakradze, d’origen georgià, detingut fa dos mesos i internat al Centre d’internament d’estrangers de la Zona Franca de Barcelona. També ha expulsat, com a mínim, un altre company seu d’origen georgià, segons que han explicat a VilaWeb els seus advocats. Tots dos s’han lesionat en obrir-se les ferides de lesions anteriors mentre els portaven cap a l’aeroport de Barcelona, des d’on s’ha envolat un avió privat cap a Geòrgia. Minuts abans la policia els ha trobat fulles d’afaitar que portaven amagades al cos.

Els advocats han alertat de les condicions preocupants amb les quals se’ls ha expulsat, tenint en compte les ferides que tenien. I han remarcat el cost que ha de suposar fer envolar un avió privat per a aquestes expulsions, comptant els agents que també els acompanyaven i el metge i la infermera que han inclòs en l’ultim moment per les ferides que s’havien inflingit.

Bakradze fa set anys que resideix a Girona, on té la dona i dos fills. La mobilització de la parròquia de la Mare de Déu de la Tendresa de Girona i les peticions del Síndic de Greuges no han servit perquè el Ministeri d’Interior aturés l’expulsió.

Bakradze va fer una vaga de fam, amb quatre georgians més, en protesta pels maltractaments que rebien ells i alguns interns més, com va explicar VilaWeb i el Síndic de Greuges va constatar amb informes mèdics. Brakadze havia de ser expulsat el dia 27 d’abril proppassat, però es va lesionar la nit abans, fou hospitalitzat, el van tornar al centre d’internament, on va rebre un tracte inhumà, com van denunciar els advocats, i l’endemà, quan el portaven amb cotxe a Madrid, es va tornar a lesionar i el van ingressar una altra vegada a l’hospital.

A David Bakradze, l’han expulsat per haver comès uns quants robatoris, d’acord amb una ordre dictada fa cinc anys, per més que una jutgessa va invalidar-la per arrelament familiar. Les últimes mesures preventives, presentades pels advocats per a evitar l’expulsió, foren desestimades pel jutge. La Defensora del Pueblo, que té competència per a adreçar-se al Ministeri d’Interior per recollir informació sobre els interns del CIE i per a fer recomanacions, fins i tot la d’aturar expulsions, es va interessar pel cas de Brakadze.

En aquest reportatge fotogràfic podeu veure com és el CIE de la Zona Franca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any