La plaça de Sant Jaume s’omple d’estelades

  • Amb crits d'independència i de 'no vull pagar' més de 2.000 persones s'han aplegat a la plaça barcelonina

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.05.2012 - 18:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entre 2.000 i 3.000 persones s’han aplegat a les sis de la tarda a de Sant Jaume de Barcelona carregades d’estelades (vídeo). De la mateixa manera que la convocatòria va sorgir arran d’una intensa campanya personal per twitter i facebook, també eren presents  a la plaça protagonistes d’altres iniciatives personals nascudes a la xarxa, com la insubmissió fiscal i la insubmissió als peatges.

Així, per exemple, han estat presents i han parlat Josep Casadellà, impulsor del #novullpagar i membres de la plataforma Diem prou que promou la insubmissió fiscal. També s’ha llegit un manifest que fa referència a la resistència de Catalunya des de la invasió l’any 1714 de Felip V i afirma que els catalans tenen el dret, però també el deure, de decidir lliurement sobre el futur del seu país.

‘En aquesta plaça hi sobren dues banderes’, han dit els organitzadors, que estaven visiblement emocionats. Van ser ells, sis persones que es coneixen a través de les xarxes socials, els qui van començar a promoure la campanya per Twitter i Facebook i que han aconseguit mobilitzar els centenars de persones que es concentraven avui a la plaça. Per això un d’ells, Jordi Roca, autor del primer piulet de la campanya el 10 d’abril, es mostrava agraït del suport de personatges com Toni Albà (que en va fer un vídeo) o Lluís Solà, la difusió dels quals ha estat clau perquè la concentració d’avui reeixís.

La finalitat de la concentració era d’omplir la plaça d’estelades com a gest per a demanar al govern de la Generalitat que faci passos concrets cap a la independència de Catalunya.

Els organitzadors reclamen que es respecti la veu del poble, expressada en la modificació de l’Estatut d’Autonomia de l’any 2006, i afirmen que una Catalunya lliure i independent no és cap somni sinó una qüestió de necessitat, per poder decidir lliurement sobre tot el que afecta el país, com ara escoles, universitats, sanitat, justícia, comerç, trens, carreteres, ports o aeroports.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any