Centenars d’antifeixistes es manifesten contra un centre d’extrema dreta a Barcelona

VilaWeb
Redacció
05.05.2012 - 15:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Centenars de manifestants han sortit a la plaça del Mercat del Clot de Barcelona (seguiment a Twitter) per reclamar el tancament d’un centre d’extrema dreta, el Casal Tramuntana, després de fer públic un manifest signat per diverses entitats sota el lema ‘No volem feixistes ni al Clot ni enlloc‘.

El portaveu de la plataforma Unitat contra el Feixisme i el Racisme David Karvala ha dit que consideren que el centre suposa una amenaça per al barri i ha explicat que el Casal Tramuntana s’inspira en el grup feixista italià ‘Casa Pound’, que es dedica a activitats d’oci i a captar joves en centres socials. Karvala diu que volen evitar que aquesta mena de moviments ‘arraiguin al barri del Clot i captin joves’ o que el casal serveixi ‘com a centre de concentració feixista a la ciutat’. L’experiència demostra, diu Karvala, que l’existència d’aquests centres d’extrema dreta ‘fan créixer la violència feixista i racista a les zones on s’ubiquen’.

El manifest contra el Casal Tramuntana té el suport d’una seixantena d’entitats, entre les quals hi ha SOS Racisme, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, assemblees de barri, sindicats i els partits ICV, ERC, EUiA i la CUP.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any