L’Agència Local de l’Energia d’Osona rep un premi europeu per la seva gestió energètica

  • En els darrers deu anys a Osona s'ha estalviat l'emissió de 9000 tones de CO2

VilaWeb
Redacció
04.05.2012 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Agència Local de l’Energia del Consell Comarcal d’Osona ha estat premiada amb la Climate Star 2012 per la seves tasques en la gestió energètica municipal i pel seu compromís en la conservació del clima. La Climate Alliance (Aliança del clima) és una organització que uneix ciutats i pobles europeus per a la cooperació en la protecció del clima. Actualment la formen mil sis-centes ciutats i pobles de divuit països de la Unió Europea. L’organització, que treballa per a la reducció de les emissions de CO2 i per a la cooperació amb els pobles indígenes de l’Amazones, celebra anualment un reconeixement a les millors iniciatives i activitats entre els seus membres que té per nom Climate Star (Estrella del clima).

El 26 d’abril a la regió de Hainburg (Àustria) va tenir lloc la gala de Climate Star 2012, organitzada conjuntament amb el Ministeri de Medi ambient de la regió de la Baixa Àustria. Hi van guardonar amb la Climate Star 2012, en la categoria d’Agrupacions de municipis, l’Agència Local de l’Energia (ALEO) del Consell Comarcal d’Osona.

La cerimònia es va celebrar a la Scholss Hoff de la Baixa Àustria i el lliurament de premis va anar a càrrec del doctor Stephan Pernkpkopf, ministre de Medi ambient de la Baixa Àustria i de la senyora Ulrike Janssen, directora de la Climate Alliance. El premi el va recollir el senyor Manel Romans, vicepresident primer del Consell i és un reconeixement europeu a la important tasca de gestió energètica municipal que realitza l’Agència a quaranta-nou municipis de la comarca d’Osona. També es van lliurar dinou guardons per diferents categories a diverses iniciatives locals de la Unió Europea.

L’ALEO, que va ser invitada per la Diputació de Barcelona en optar al premi, aquest 2012 celebra el seu desè aniversari al capdavant de la gestió energètica dels municipis d’Osona. L’Agència és un servei que té per objectiu aconseguir una millora continua en l’estalvi i l’eficiència energètica així com en la promoció de les energies renovables. En aquests darrers deu anys els estalvis aconseguits en els municipis d’Osona amb les mesures en l’enllumenat públic, la gestió energètica digital, les adequacions de tarifes i potències, el seguiment de projectes, les energies renovables,… arriben als 3,6 milions d’euros, amb un estalvi de més de 9000 tones de CO2 emeses.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any