Berga declara Juan Carlos de Borbó ‘persona non grata’

  • La moció de la CUP també demana que es revoqui l'acord que atorga a Franco la medalla d'or de la ciutat i el títol de fill adoptiu · A Barcelona, el ple del districte de Gràcia demana canviar el nom de la plaça Juan Carlos

VilaWeb
Redacció
03.05.2012 - 22:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Berga ha aprovat declarar el rei espanyol Juan Carlos de Borbó ‘persona non grata’. El ple del consistori ha debatut una moció de la CUP que també demana que es revoqui l’acord del 17 de juliol de 1962 que atorgava al dictador Francisco Franco el títol de Fill Adoptiu de la Ciutat i la Medalla d’Or de la Ciutat.

La moció s’ha aprovat amb els únics vots a favor de la CUP i les abstencions de CiU i el PSC. El grup municipal del PP hi ha votat en contra, segons informa la CUP. La formació remarca que Juan Carlos no és rei ‘com a resultat d’un procés democràtic sinó just al contrari, com a conseqüència de l’herència dictada pel seu antecessor Francisco Franco’.

Canvi de nom de la plaça Juan Carlos I de Barcelona

Paral·lelament, a Barcelona el ple del districte de Gràcia també va aprovar ahir una proposta d’ICV-EUiA en què es demana que es retiri el nom de Juan Carlos I a la plaça situada a la confluència del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal. Iniciativa vol que la plaça es digui del Cinc d’Oros, nom que tenia durant la república. La proposta es va aprovar amb els vots a favor del PSC i ICV i l’abstenció de CiU i ERC. El PP hi va votar en contra. Ara la proposta s’elevarà a la ponència de Nomenclàtor de Barcelona.

Més informació: El rei Juan Carlos es disculpa en quatre segons (19.04.2012)

Us expliquem quant val la cacera de Juan Carlos a Botswana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any