Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  04.05.2012  06:00

Draghi aparca fins al juny qualsevol novetat sobre les subhastes del BCE

Avala les reformes de Rajoy

Men?ame
 

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, va negar ahir, en ple consell de govern d'aquest organisme a Barcelona, que pogués adoptar a curt termini mesures addicionals d'estímul. En canvi, va beneir els tipus d'interès actuals i va dir que fins a la reunió del mes de juny no se sabria si l'entitat continuaria subministrant liquiditat indefinida als bancs de l'eurozona.

Abans de la crisi el BCE subministrava liquiditat a les entitats de l'eurosistema a base de subhastes competitives, però, a mesura que han anat augmentant les dificultats financeres, ha prescindit de la necessitat de licitar pels recursos i ha fet més seguides les seves injeccions.

Sobre les subhastes de liquiditat a tres anys (LTRO), va manifestar que es necessitava un cert temps per a poder-ne ponderar els efectes, però que, en tot cas, havien evitat 'una important restricció del crèdit'.

Quant a la inflació de la zona euro, va reconèixer que ultrapassaria l'objectiu del 2% durant tot aquest any i que no baixaria fins el 2013. Per ell, aquesta inflació és deguda a l'impacte dels preus de l'energia i a l'augment dels impostos indirectes.

En fi, va augurar una recuperació econòmica gradual de la zona euro, si bé les previsions de millora podien no complir-se del tot per la possibilitat que les tensions dels mercats de deute es traslladessin a l'economia real, per dificultats d'ajustament dels balanços del sector financer i per la gran desocupació actual.

Aplaudeix les reformes del govern espanyol

Draghi va aplaudir, finalment, les reformes econòmiques del govern espanyol, encara que haurien de ser més ambicioses, i que s'haurien de resoldre els mals financers amb rapidesa: 'S'ha de reconèixer l'esforç fet molt ràpidament. És important, tanmateix, perseverar en les reformes estructurals.'