Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  03.05.2012  12:16

El centre de Barcelona queda blindat per la policia

Gran desplegament policíac per controlar la manifestació d'universitaris · El campus de la UPF, desallotjat i tancat

Men?ame
 

Un enorme desplegament policíac ocupa carrers, places i sortides de metro del centre de Barcelona, coincidint amb la celebració de la reunió del Banc Central Europeu i per la manifestació d'estudiants universitaris en vaga avui per protestar contra l'augment de les taxes i la retallada de recursos. La plaça Universitat, el carrer Pelai, la plaça de Catalunya, l'entrada de l'Hotel Arts, on es fa la reunió del BCE, i també el Palau Reial, són alguns dels llocs on hi ha un fort desplegament de la policia.

Molts ciutadans expliquen a Twitter amb l'etiqueta #vagaunivers i #vaga3M el gran dispositiu policíac, i també parlen d'identificacions que fan els agents a alguns dels participants en la manifestació dels participants en la manifestació dels estudiants universitaris a llocs com la plaça de Catalunya i el carrer Pelai.

Tot amb tot, la manifestació ha arrencat sense incidents remarcables i milers d'estudiants han recorregut els carrers del centre de la ciutat protestant contra l'encariment de les taxes i contra la retallada de recursos a la universitat pública.

Els mossos han controlat la capçalera i la cua de la manifestació i han fet rectificar-ne el recorregut. Hi ha hagut uns quants moments de tensió entre agents i alguns manifestants, però no hi ha hagut incidents importants. Uns tres-cents manifestants han continuat després la protesta i es volien dirigir a la facultat de Geografia i Història de la UB, al barri del Raval. Però un centenar d'agents antiavalots del mossos els han impedit l'accés a la plaça de Catalunya.

El campus de la UPF, desallotjat

El campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra ha estat desallotjat per la direcció aquest migdia i n'ha tancat les portes per motius de seguretat i per evitar que hi hagi incidents. Diversos alumnes expliquen per les xarxes socials que els han fet sortir del campus, i que tots han quedat fora. També n'hi ha que denuncien la presència d'agents de paisà dins del campus aquest matí.

Segons que diu en un comunicat el consell de direcció de la UPF, ha decidit tancar el recinte després que aquest matí hi haguessin alguns incidents al campus i 'atesa la proximitat del campus a la seu de la reunió del BCE i en previsió dels possibles problemes de seguretat que pot comportar l'anunciat acabament al Campus de Ciutadella de la manifestació convocada per a aquest migdia'.

Més de 8.000 policies

A Barcelona hi ha quatre mil cinc-cents mossos i tres mil cinc-cents agents de la policia espanyola i de la guàrdia civil, mil més que no els previstos. És el desplegament policíac més important fet a la ciutat des dels Jocs del 1992. Per la cimera del BCE, el govern espanyol també ha suspès, del 28 d'abril al 4 de maig, el Tractat de Schengen, sobre la lliure circulació de persones, béns i serveis pels països de la Unió Europea.

Avui se celebra una jornada de vaga universitària contra l'augment de les taxes.

Men?ame