Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  03.05.2012  09:09

Mas-Colell demana una tarifa de 5 euros per cada dia d'hospitalització

Publica un article en què considera que les mesures del govern espanyol 'queden molt curtes'

Men?ame
 

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, demana al govern espanyol que adopti mesures de copagament sanitari, i concretament, que els pacients hospitalitzats abonin una tarifa de cinc euros per cada dia d'hospitalització, i que les rendes altes paguin el 100% dels medicaments. En un article a El País, el conseller considera que l'ampliació del copagament sanitari és inevitable, però també diu que la universalitat hauria de quedar garantida: 'Qui no pugui pagar, no ha de quedar sense protecció'.

Mas-Colell explica en aquest article que el govern català va demanar a l'executiu de Rajoy que inclogués mesures addicionals, com la dels cinc euros per dia d'hospitalització, a les que ja va aprovar el 20 d'abril, i que la Generalitat es va sentir decebuda perquè no recollissin els seus suggeriments.

També fa referència a altres àmbits i assenyala que veu incomprensible que no s'hagi introduït la eurovinyeta, una iniciativa europea que grava amb una taxa la utilització d'infraestructures viàries per part de vehicles de gran tonatge.

Mas-Colell considera que les mesures del govern espanyol queden molt curtes i li recorda que les autonomies no tenen excessiu marge de maniobra per reduir dèficit, si no hi ha un canvi en un marc regulatori que "condiciona enormement els seus pressupostos.