La guàrdia civil atura els conductors que es neguen a pagar a Ulldecona

  • Un d'ells explica a VilaWeb que els agents prenen nota de les dades dels vehicles i un altre, regidor d'ERC d'Alcanar, denuncia l'agressivitat dels policies

VilaWeb
Redacció
01.05.2012 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un conductor que es disposava a no pagar al peatge d’Ulldecona, a l’autopista AP-7, ha estat retingut per la guàrdia civil. Joan Pla ha denunciat al seu Twitter que els cobradors no volien posar el semàfor en verd i que els agents de la guàrdia civil, que apuntaven la matrícula del cotxes que feien cua al peatge, els han fet passar en vermell, primer, i els han retinguts, després. També ha denunciat una situació semblant el regidor d’ERC d’Alcanar Manel Martí, retingut una hora al mateix peatge.

Joan Pla ha explicat l’experiència a VilaWeb: ‘Avui al matí un grup d’una vintena de cotxes hem entrat al peatge per Ulldecona i hem sortit per Amposta. No hem pagat, i no hi ha hagut cap problema: hi havia mossos d’esquadra i el personal d’Abertis prenia nota de les nostres matrícules. Quan hem tornat hem sortit per Ulldecona, i allà hem vist que hi havia la guàrdia civil. Un agent anava mirant cadascun dels vehicles que feia cua, i prenia nota de les dades dels cotxes, com ara la ITV. He dit al cobrador que no volia pagar i s’ha negat a deixar-me passar en verd. Un guàrdia civil m’ha permès passar en vermell, però quan he passat un altre agent m’ha fet aturar en un aparcament, i hem estat discutint sobre l’acció. Ha pres nota de la matrícula del cotxe i al cap d’un quart d’hora de discussió m’ha deixat anar’.

Joan Pla ha explicat que els agents també feien aturar els altres conductors que no pagaven, i que a alguns els demanaven les dades del cotxe.

Per la seva banda, el regidor d’ERC a Alcanar (Montsià), Manel Martí, ha denunciat un altre incident amb la guàrdia civil al mateix peatge d’Alcanar-Ulldecona-Vinaròs de la AP-7. Segons que ha explicat a VilaWeb, el seu vehicle ha estat retingut gairebé una hora i tots els ocupants han estat identificats pels agents, que els han dit que rebran una denúncia de la delegació de govern. Martí ha relatat que han estat moments de tensió: ‘Ens han dit que els parléssem en espanyol i que si fèiem cap foto o gravació, se’ns requisarien les càmeres’. Els agents també han posat multes per fer sonar el clàxon i per baixar del vehicle sense armilla reflectant.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any