El govern valencià privatitza la gestió dels hospitals públics valencians

  • S'externalitzarà la prestació de serveis i els adjudicataris pagaran un canon anual

VilaWeb
Redacció
27.04.2012 - 15:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple del Consell ha aprovat avui un nou model sanitari per al País Valencià, basat en el model suec,  que suposa privatitzar els hospitals del País Valencià. Amb aquesta privatització, que s’implantarà el gener de 2013, la Generalitat preveu estalviar al voltant de 263 milions d’euros l’any. ‘S’ha d’intensificar el grau de col·laboració públic-privat’, ha dit el vice-president i portaveu del Consell, Jose Císcar.

Císcar ha informat que els serveis que actualment són externalitzats i els que formen la cartera suplementària s’agruparan de manera integral, dins de cada departament, per ser adjudicats a un únic gestor.

Císcar ha explicat després del ple que les empreses adjudicatàries dels serveis hauran de pagar a la Generalitat un canon anual de 180 milions. La Conselleria de Sanitat assumirà les competències en matèria de personal i d’inversions per a noves construccions, ampliacions i adquisicions de nous equipaments.

L’objectiu, diu, és aprofitar les ‘economies d’escala’ i els majors beneficis que obtenen les empreses privades respecte les administracions públiques.

El també conseller de Presidència ha destacat que ‘el model sanitari espanyol no dona per a més’, i ha advertit que ‘o apliquem la col·laboració público-privada o hauríem d’apujar els impostos als valencians de l’ordre de cinc-cents euros anuals per ciutadà’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any