Pep Guardiola se’n va deixant el relleu a Tito Vilanova

  • 'M'he buidat i necessito omplir-me', ha dit, acompanyat d'alguns jugadors del planter · 'No tingueu por, que qui em succeeix està capacitat per fer-ho', ha reblat

VilaWeb
Redacció
27.04.2012 - 13:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘No tingueu por que qui em succeeixi està capacitat per fer-ho’, ha dit Pep Guardiola aquest migdia quan ha anunciat públicament que deixarà d’entrenar el Barça a final de temporada. I qui li prendrà el relleu serà el seu home de més confiança, Tito Vilanova. ‘L’entrenador ha de tenir l’energia necessària per contagiar-la als jugadors, i jo ho l’he de recuperar, reposant, allunyant-me. Tinc la percepció que hauríem pres mal tots’, ha explicat Guardiola, que diu que havia pres la decisió el mes d’octubre passat i que se n’anava amb la sensació del deure ben fet.

‘M’he buidat i necessito omplir-me’, ha dit Pep Guardiola, agraint als jugadors ‘que hi ha hagut milions de jugades i partits imaginats que ells han fet realitat’. I ha afegit: ‘Tard o d’hora probablement tornaré a entrenar. No en tinc ganes ara, i el que faré ara no interessa’.

Iniesta, Valdés, Puyol, Xavi, Cesc, Piqué, Busquets i Pedro han acompanyat Guardiola a la sala de premsa, en què també ha comparegut el president, Sandro Rosell, i el director tècnic del club, Andoni Zubizarreta. Rosell li ha donat les gràcies ‘per la felicitat que ens has donat i que has portat al Barça’. I ha dit que mai més no podràs ser qüestionat el model.

L’adéu de Guardiola corre per tot el món

Més d’una hora abans de la conferència de premsa de Pep Guardiola per parlar del seu futur, ja havia començat a córrer per la premsa de tot el món que l’entrenador deixarà l’equip al final de la temporada. A la CNN, a la BBC, a la Repubblica, Al-Jazeera, l’Equipe, per exemple, han destacat els tretze títols que ha aconseguit amb el Barça aquestes últimes quatre temporades i explicant que s’agafarà un any de descans, allunyat dels terrenys de joc. La BBC destaca que Guardiola hauria dit a Rosell, en una reunió de tres hores, que ja no podia continuar. I molts altres mitjans destaquen també les paraules que Guardiola ha adreçat als jugadors: ‘Nois, me’n vaig’.

Heus ací un recull de titulars:

Frankfürter Allgemeine: Guardiola geht

La Repubblica: Guardiola addio al Barça. ‘Ragazzi, me ne vado’

L’Équipe: Guardiola quitte le club

La Nación: Guardiola: ‘Me voy del Barça’

BBC: Pep Guardiola to end reign as Barcelona coach in summer

Al-Jazeera: Pep Guardiola to leave Barca

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any