Entitats, sindicats i estudiants criden a sortir demà al carrer per rememorar el Vint-i-cinc d’Abril

  • La manifestació començarà a les sis de la tarda a la plaça de Sant Agustí · A les nou, hi haurà un concert a l'Auditori Municipal de Burjassot, amb la Gossa Sorda de cap de cartell

VilaWeb
Redacció
27.04.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La manifestació commemorativa del Vint-i-cinc d’Abril es farà demà a València, amb la particularitat que enguany ha estat convocada per associacions d’estudiants. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha volgut reconèixer el protagonisme del jovent dels instituts i de les universitats en les mobilitzacions d’aquests últims mesos, en un ‘gest d’aposta pel futur’.

La diada, marcada enguany per la commemoració de l’Any Fuster, vol ser una afirmació de la identitat i de la llengua que es farà ben explícita en la manifestació. Una representació de les Illes, ‘en solidaritat amb la seua lluita en defensa de la llengua i la identitat’, participarà també en la marxa.

El coordinador d’ACPV, Toni Gisbert, subratlla la decisió de l’entitat de treballar en xarxa amb les altres organitzacions i insta el govern valencià a passar als fets, sobretot en llengua i cultura, ‘vista la continuïtat de la política més regressiva’, com ara la censura de TV3, el projecte de decret de plurilingüisme o el desmantellament dels serveis municipals de normalització lingüística.

I els representants dels estudiants (de les organitzacions A contracorrent, BEA, SEPC i AES) denuncien la repressió contra ‘les mobilitzacions d’estudiants, la mercantilització de l’educació pública i les nefastes conseqüències de les retallades en la qualitat de l’ensenyament’.

La manifestació també té el suport de CC OO, UGT, la Intersindical Valenciana, la FAPA, Escola Valenciana, ca Revolta i el Micalet. Sortirà de la plaça de Sant Agustí a les sis de la vesprada, i al final, a les nou del vespre, començarà el concert a l’Auditori Municipal de Burjassot, amb la Gossa Sorda de cap de cartell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any